TAUKOTUPA

Taukotupa toimii Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n toimitilojen kanssa samassa kiinteistössä osoitteessa Koulutie 77, Veteli. Taukotupaan voit tuoda hoidettavan läheisesi koulutettujen
vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen ja luotettavaan seuraan asiointikäynnin, kauppareissun tai vaikkapa kuntosali ja lenkin ajaksi. Taukotuvassa aika kuluu leppoisan seurustelun ja yhdessäolon merkeissä. Ohjelmaan kuuluu toivomusten mukaan kädentaitoja, musiikkia, liikuntaa ja muuta toimintaa sekä tietysti kahvittelua.

Taukotupa on auki sopimuksen mukaan. Ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin, viimeistään
edellisenä päivänä ennen suunniteltua tarvetta. Näin voimme varmistaa vapaaehtoistoimijoiden saatavuuden toivotulle ajalle. Puh. Maija-Liisa 040 765 3327 tai Johanna 040 127 1196.

KEVÄÄN 2019 TEEMAILTAPÄIVÄT TAUKOTUVALLA

Kevätkaudella 2019 vapaaehtoistoimijamme toteuttavat myös teemailtapäiviä, joihin voit tuoda hoidettavan läheisesi. Olette myös yhdessä tervetulleita tutustumaan toimintaamme.

To 23.5. klo 12 - 14 Kevätpuuhia. Istutetaan Maria-Liisan ja Sinikan johdolla piha koreaksi ja seuraillaan kevään tuloa. Samalla muistellaan myös entisajan keväisiä työtehtäviä ja kevään merkkejä. Tule ja ystävä mukanasi. Voitte ottaa mukaan jotakin kuvia tai esineitä muisteluja virittämään.


kahvihetki

Kutsu meidät kahville, tuomme kahvit ja pullat tullessamme!

Tulemme kutsusta omaishoitoperheeseen kahville ja tuomme kahvin ja pullat mukanamme. Vietetään yhdessä mukava, noin tunnin mittainen kahvihetki, jonka aikana voimme esimerkiksi täyttää eri hakemuksia. Tarvittaessa voimme keskustella omaishoitoon, tukiin ja muihin arkipäivän haasteisiin liittyvistä asioista. Soita meille niin sovitaan aika! Maija-Liisa 040 765 3327 tai Johanna 040 127 1196.

OMAISOIVA KAHVILAT

OmaisOiva-kahvilat on tarkoitettu kaikille kyseisistä aiheista kiinnostuneille. Jokaiseen kahvilaan voi tulla osallistujia myös muiden kuntien alueelta.

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Kaustinen

la 18.5. PopUp -kahvila. Osallistumme Omaishoitajaliiton valtakunnalliseen kahvilapäivään ja tänä vuonna on vuorossa PopUp -kahvila Kaustisella. Seuraa ilmoitteluamme!

Perho, kirjasto


Toholampi, kunnanvirasto


NAUTI LUONNOSTA -RYHMÄ

Kuu kiurusta kesään – elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan on Miina Sillanpään säätiön valtakunnallinen hanke, joka toteutetaan Keski-Pohjanmaalla yhteistyössä Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n kanssa. Ryhmän päämääränä on tarjota ikääntyneille omaishoitoperheille toimintaa ja keinoja, joilla he voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa positiivisesti luonnon ja tarinallisuuden keinoin. Hanketta tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen varoilla. Toiminnan avulla omaishoitajat ja -hoidettavat voivat tehdä yhteisiä retkiä ja seurata vuodenaikojen tunnusmerkkejä luonnossa myös internetissä luontosivuston kautta.
Ryhmätapaamiset tarjoavat osallistujilleen myös vertaistukea ja yhdessä tekemistä. Osallistujat saavat ryhmän ajaksi käyttöönsä myös tabletit, joilla voivat vierailla luontosivuilla, sekä niiden käyttöopastuksen.

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa keväällä ja kaksi kertaa kesällä/syksyllä 2019:

21.3. klo 12-14 aloitustapaaminen Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n toimistolla

25.4. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta Huom! päivä muuttunut!!!

16.5. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta. Suomen Luonnonsuojeluliiton opas mukana

13.6. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta

15.8. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta

12.9. klo 12-14 päätöstapaaminen toimistolla

Ilmoittautumiset pe 1.3. mennessä Maija-Liisalle puh. 040 765 3327 tai Johannalle puh. 040 127 1196.

Yhteistyössä Miina Sillanpään säätiön kanssa

OIVAHETKET

Omaisistaan ja läheisistään huolehtivilla on mahdollisuus tulla juttelemaan luottamuksellisesti omaishoitoon liittyvistä tunteista ja asioista. Voit piipahtaa juttusille oman aikataulun mukaan tai varata ajan, Maija-Liisa: 040 765 3327 tai Johanna: 040 127 1196

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Kaustinen, kunnanvirasto

Perho, kunnanvirasto

Lestijärvi, kunnanvirasto

Toholampi, kunnanvirasto


Muista myös kahvihetkemme. Kutsu meidät kahville, tuomme kahvit ja pullat tullessamme.

OVET VALMENNUKSET

Ovet-valmennus on ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka tavoitteena on tukea omaishoitajana toimimista. Ovet-valmennus tuo eväitä omaishoitajuuteen. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajan vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa.

Valmennus on tarkoitettu sinulle,
jolla on lähipiirissäsi sairastunut tai vammautunut henkilö
joka tuet ja avustat läheistäsi
joka haluat vahvistaa omaishoitoon liittyviä tietojasi ja taitojasi
joka haluat jakaa omaishoitajuuteen liittyviä kokemuksiasi ja tunteitasi

Valmennusryhmään voi tulla yhdessä hoidettavan läheisen kanssa, mikäli hän jaksaa olla mukana neljä tuntia. Hoidettavalle järjestetään omaa ohjelmaa.
Lisätiedot
Maija-Liisalta 040 765 3327 tai Johannalta 040 127 1196


omaisneuvonta finfami


Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami järjestää omaisneuvontaa Vetelissä:

Läheisen sairastuminen on kriisi myös omaisille. Sairastuminen herättää monenlaisia tunteita: pelkoa, syyllisyyttä, surua, ahdistusta ja myös avuttomuutta. Omainen voi omaisneuvonnassa puhua ja käsitellä vaikeita asioita yhdessä FinFamin työntekijän kanssa. Omaisneuvonnan
tarkoituksena on tukea omaista läheisen sairastuessa psyykkisesti, tukea omaisen jaksamista ja ennaltaehkäistä näin omaisen oma uupuminen. Jo huoli läheisen mielen hyvinvoinnista riittää omaisneuvontaan. Omaisneuvonta on maksutonta.

Voit varata ajan puh. 044 7634 100 Minna Pellinen

ti 18.6 klo 15.00
ti 13.8 klo 15.00
ti 10.9 klo 15.00

Neuvonta tapahtuu Vetelissä yhdistyksen toimistolla.

omaisoiva RYHMÄT

Keskustelua, kahvittelua ja vertaistukea mukavassa seurassa.

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Perho

Toholampi, kunnanvirasto

Kaustinen, Marttala

Tekemisen meininki -ryhmä yhteistyössä Kaustisen Martat ry:n kanssa. Vertaistukea, yhdessäoloa, keskustelua sekä kädentaitoja, tarve-esineiden askartelua ja käsitöitä matalalla kynnyksellä


Veteli, yhdistyksen toimisto

Tekemisen meininki -ryhmä. Vertaistukea, yhdessäoloa, keskustelua sekä kädentaitoja, tarve-esineiden askartelua ja käsitöitä matalalla kynnyksellä vapaaehtoistoimija Leenan johdolla.


miesomaishoitajat

Miesomaishoitajat kokoontuvat perjantaisin kerran kuukaudessa mielenkiintoisten aiheiden tai käyntikohteiden merkeissä.

pe 24.5. klo 12.00-13.30 Kalliojärvellä, ohjelmassa makkaranpaistoa ja mahdollisuus onkimiseen


nykyiset omaishoitajat, porinapiiri

Tällä hetkellä kotona läheistään hoitavat kokoontuvat kerran kuukaudessa tiistaisin Vetelin liikuntakeskukseen Porinapiiriin ennen kuntosalia klo 14-15


omaisena edelleen ryhmä


Uusi ryhmä henkilöille, joiden omainen on siirtynyt kotoa palveluasumiseen.

ti 25.6. klo 18-19.30

yhdistyksen toimistolla Vetelissä Koulutie 77

Tervetuloa rohkeasti mukaan!

nuppi ja ruppi ryhmät

Nuppi ja ruppi -ryhmät jatkavat keväällä 2019 sekä Vetelissä että Toholammilla yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Muistiluotsin kanssa. Ryhmät kokoontuvat joka toinen viikko tiistaisin Toholammilla ja keskiviikkoisin Vetelissä klo 14.00–15.30. Nuppi ja ruppi on tarkoitettu muistisairaille ja heidän omaisilleen.

Toholampi, kunnantoimiston kokoushuone klo 14.00-15.30

ti 21.5. klo 14.00-15.30

Veteli, yhdistyksen toimisto klo 14.00-15.30

ke 22.5. klo 14.00-15.30

Tukituokio, Perhon kunnanvirasto

Tukituokio tarjoaa matalan kynnyksen keskustelu- ja neuvontapalvelua omaishoito- ja muistiperheille. Tukituokiot toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Muistiluotsin kanssa.erityislasten äitien ryhmä

Perhon Kertut kokoontuvat Perhon Osuuspankin kerhohuoneella joka kuukauden viimeinen keskiviikko klo 18 alkaen.

ke 22.5. klo 18.00-19.30 (huom. pvm!)

Kuntoryhmä

Kuntoryhmässä kuntosaliaharjoituksia ohjaa Soiten kotikuntoutuksen kuntohoitaja Susanna Heikkala ja vesijumppaa Vetelin liikuntakeskuksen ohjaajat.

Vetelin Urheilutalo: tiistaisin parillisilla viikoilla kuntosali klo 15-16 ja parittomilla viikoilla vesijumppa klo 15-16.

Ryhmät jatkuvat taas syksyllä 2019!


tasapaino- ja kuntoryhmä

Halsuan Kannelmassa Tasapaino ja kuntoryhmää ohjaa Soiten kotikuntoutuksen kuntohoitaja Mirja Järvelä

Ryhmä jatkuu taas syksyllä 2019!


Keväinen illanvietto tastulassa

ma 20.5. klo 18.00 vietetään keväistä iltaa Kaustisella Tastulan lomakylässä keskustelun, grillauksen ja yhdessäolon merkeissä. Sekä hoitajat että hoidettavat läheiset ovat sydämellisesti tervetulleita mukaan. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä FinFami Pohjanmaan kanssa. Tarjoilun takia ilmoittautumiset ke 15.5. mennessä Minna Pellinen/FinFami 044 7634 100, Maija-Liisa Pulkkinen 040 765 3327, Johanna Leponiemi-Sandvik 040 127 1196.

Hyvinvointi-iltapäivä toholammilla

FinFami, Keski-Pohjanmaan Muistiluotsi ja Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry järjestävät yhteistyössä Hyvinvointi-iltapäivän Toholammilla ti 28.5. klo 11.00-15.00. Paikka ja ohjelma tarkentuvat myöhemmin, seuraa ilmoitteluamme!

voimauttava valokuva

Voimauttava valokuva on Miina Savolaisen kehittämä sosiaalipedagoginen menetelmä, jossa voimautuminen toteutuu valta-asetelman ja vastavuoroisuuden myötä. Voimauttavan valokuvan kuvattava henkilö ei oli kohde, vaan päähenkilö. Kuvien välityksellä on mahdollisuus tuoda esille niitä asioita, joita haluaa tehdä näkyväksi tai vaalia ja vahvistaa.

Jokainen osallistuja voi kuvauttaa itsensä luonnossa. Kuvista tehdään kansio, johon voi kuvien lisäksi laittaa erilaisia tekstejä sanoittamaan kuvien herättämiä tunteita.

Voimauttavan valokuvan työpajat:

ma 27.5. Veteli , yhdistyksen toimisto ja luonto

ma 6.6. Kaustinen, AvainSäästöpankin kerhohuone ja läheinen luonto

ma 10.6. Perho , Koirasalmen luontotupa

ti 11.6. Toholampi, Pajamäen perinnetalo

ke 12.6. Halsua , yritystalo ja läheinen luonto

Tarkemmat paikat ja kellonajat ilmoitetaan myöhemmin, seuraa ilmoitteluamme.

yhdistyksen kesäretki

ma 17.6. tehdään Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n perinteinen kesäretki jälleen tänäkin vuonna ja reissussa valitaan totta kai myös kesätyttö ja kesäpoika.

Retkikohteena on tänä kesänä Koirasalmi, jossa osallistutaan esteettömän luontopolun avajaisiin. Ilmoittautumiset viimeistään 6.6. mennessä.