TAUKOTUPA

Taukotupa toimii Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n toimitilojen kanssa samassa kiinteistössä osoitteessa Koulutie 77, Veteli. Taukotupaan voit tuoda hoidettavan läheisesi koulutettujen
vapaaehtoistoimijoiden turvalliseen ja luotettavaan seuraan asiointikäynnin, kauppareissun tai vaikkapa kuntosali ja lenkin ajaksi. Taukotuvassa aika kuluu leppoisan seurustelun ja yhdessäolon merkeissä. Ohjelmaan kuuluu toivomusten mukaan kädentaitoja, musiikkia, liikuntaa ja muuta toimintaa sekä tietysti kahvittelua.

Taukotupa on auki sopimuksen mukaan. Ole meihin yhteydessä hyvissä ajoin, viimeistään
edellisenä päivänä ennen suunniteltua tarvetta. Näin voimme varmistaa vapaaehtoistoimijoiden saatavuuden toivotulle ajalle. Puh. Maija-Liisa 040 765 3327 tai Johanna 040 127 1196.


kahvihetki

Kutsu meidät kahville, tuomme kahvit ja pullat tullessamme!

Tulemme kutsusta omaishoitoperheeseen kahville ja tuomme kahvin ja pullat mukanamme. Vietetään yhdessä mukava, noin tunnin mittainen kahvihetki, jonka aikana voimme esimerkiksi täyttää eri hakemuksia. Tarvittaessa voimme keskustella omaishoitoon, tukiin ja muihin arkipäivän haasteisiin liittyvistä asioista. Soita meille niin sovitaan aika! Maija-Liisa 040 765 3327 tai Johanna 040 127 1196.

OMAISOIVA KAHVILAT

OmaisOiva-kahvilat on tarkoitettu kaikille kyseisistä aiheista kiinnostuneille. Jokaiseen kahvilaan voi tulla osallistujia myös muiden kuntien alueelta.

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Kaustinen

Perho, kirjasto

Toholampi, kunnanvirasto


NAUTI LUONNOSTA -RYHMÄ

Kuu kiurusta kesään – elinvoimaa luonnosta ikääntyneiden omaishoivaan on Miina Sillanpään säätiön valtakunnallinen hanke, joka toteutetaan Keski-Pohjanmaalla yhteistyössä Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n kanssa. Ryhmän päämääränä on tarjota ikääntyneille omaishoitoperheille toimintaa ja keinoja, joilla he voivat vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa positiivisesti luonnon ja tarinallisuuden keinoin. Hanketta tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen varoilla. Toiminnan avulla omaishoitajat ja -hoidettavat voivat tehdä yhteisiä retkiä ja seurata vuodenaikojen tunnusmerkkejä luonnossa myös internetissä luontosivuston kautta.
Ryhmätapaamiset tarjoavat osallistujilleen myös vertaistukea ja yhdessä tekemistä. Osallistujat saavat ryhmän ajaksi käyttöönsä myös tabletit, joilla voivat vierailla luontosivuilla, sekä niiden käyttöopastuksen.

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa keväällä ja kaksi kertaa kesällä/syksyllä 2019:

21.3. klo 12-14 aloitustapaaminen Keski-Pohjanmaan omaishoitajat ry:n toimistolla

25.4. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta Huom! päivä muuttunut!!!

16.5. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta. Suomen Luonnonsuojeluliiton opas mukana

13.6. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta

15.8. klo 12-14 retki luontokohteeseen, lähtö toimistolta

12.9. klo 12-14 päätöstapaaminen toimistolla

Ilmoittautumiset pe 1.3. mennessä Maija-Liisalle puh. 040 765 3327 tai Johannalle puh. 040 127 1196.

Yhteistyössä Miina Sillanpään säätiön kanssa

OIVAHETKET

Omaisistaan ja läheisistään huolehtivilla on mahdollisuus tulla juttelemaan luottamuksellisesti omaishoitoon liittyvistä tunteista ja asioista. Voit piipahtaa juttusille oman aikataulun mukaan tai varata ajan, Maija-Liisa: 040 765 3327 tai Johanna: 040 127 1196

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Kaustinen, kunnanvirasto

Perho, kunnanvirasto

Lestijärvi, kunnanvirasto

Toholampi, kunnanvirasto


Muista myös kahvihetkemme. Kutsu meidät kahville, tuomme kahvit ja pullat tullessamme.

OVET VALMENNUKSET

Ovet-valmennus on ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka tavoitteena on tukea omaishoitajana toimimista. Ovet-valmennus tuo eväitä omaishoitajuuteen. Valmennuksen punaisena lankana on omaishoitajan vahvuuksien tukeminen ja uusien voimavarojen löytäminen yhdessä toisten omaishoitajien kanssa.

Valmennus on tarkoitettu sinulle,
jolla on lähipiirissäsi sairastunut tai vammautunut henkilö
joka tuet ja avustat läheistäsi
joka haluat vahvistaa omaishoitoon liittyviä tietojasi ja taitojasi
joka haluat jakaa omaishoitajuuteen liittyviä kokemuksiasi ja tunteitasi

Valmennusryhmään voi tulla yhdessä hoidettavan läheisen kanssa, mikäli hän jaksaa olla mukana neljä tuntia. Hoidettavalle järjestetään omaa ohjelmaa.

Seuraava Ovet-valmennus Vetelissä yhdistyksen toimistolla

9.9., 16.9., 23.9. ja 30.9. klo 11-15

Lisätiedot
Maija-Liisalta 040 765 3327 tai Johannalta 040 127 1196


ovet valmennus mielenterveysomaisille

omaisneuvonta finfami

Ovet-valmennus mielenterveysomaisille järjestetään Härmän kylpylässä 25.-27.10.2019

Valmennus toteutetaan yhteistyössä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n, sekä FinFami Pohjanmaa ry ja FinFami Etelä-Pohjanmaa ry:n kanssa. Lisätietoa ja hakulomakkeita voi pyytää:

Maija-Liisa 040-765 3327


Mielenterveysomaisten keskusliitto FinFami järjestää omaisneuvontaa Vetelissä:

Läheisen sairastuminen on kriisi myös omaisille. Sairastuminen herättää monenlaisia tunteita: pelkoa, syyllisyyttä, surua, ahdistusta ja myös avuttomuutta. Omainen voi omaisneuvonnassa puhua ja käsitellä vaikeita asioita yhdessä FinFamin työntekijän kanssa. Omaisneuvonnan
tarkoituksena on tukea omaista läheisen sairastuessa psyykkisesti, tukea omaisen jaksamista ja ennaltaehkäistä näin omaisen oma uupuminen. Jo huoli läheisen mielen hyvinvoinnista riittää omaisneuvontaan. Omaisneuvonta on maksutonta.

Voit varata ajan puh. 044 7634 100 Minna Pellinen

ti 13.8 klo 15.00
ti 10.9 klo 15.00

Neuvonta tapahtuu Vetelissä yhdistyksen toimistolla.

omaisoiva RYHMÄT

Keskustelua, kahvittelua ja vertaistukea mukavassa seurassa.

Halsua, yritystalo (ent. yläaste)

Perho

Toholampi, kunnanvirasto

Kaustinen, Marttala

Tekemisen meininki -ryhmä yhteistyössä Kaustisen Martat ry:n kanssa. Vertaistukea, yhdessäoloa, keskustelua sekä kädentaitoja, tarve-esineiden askartelua ja käsitöitä matalalla kynnyksellä

Veteli, yhdistyksen toimisto

Tekemisen meininki -ryhmä. Vertaistukea, yhdessäoloa, keskustelua sekä kädentaitoja, tarve-esineiden askartelua ja käsitöitä matalalla kynnyksellä vapaaehtoistoimija Leenan johdolla.


miesomaishoitajat

Miesomaishoitajat kokoontuvat perjantaisin kerran kuukaudessa mielenkiintoisten aiheiden tai käyntikohteiden merkeissä.

Ryhmä jatkuu syksyllä!


nykyiset omaishoitajat, porinapiiri

Tällä hetkellä kotona läheistään hoitavat kokoontuvat kerran kuukaudessa tiistaisin Vetelin liikuntakeskukseen Porinapiiriin ennen kuntosalia klo 14-15


omaisena edelleen ryhmä


Uusi ryhmä henkilöille, joiden omainen on siirtynyt kotoa palveluasumiseen.

Jatkuu syksyllä!

Yhdistyksen toimistolla Vetelissä Koulutie 77

Tervetuloa rohkeasti mukaan!

nuppi ja ruppi ryhmät

Nuppi ja ruppi -ryhmät jatkavat keväällä 2019 sekä Vetelissä että Toholammilla yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Muistiluotsin kanssa. Ryhmät kokoontuvat joka toinen viikko tiistaisin Toholammilla ja keskiviikkoisin Vetelissä klo 14.00–15.30. Nuppi ja ruppi on tarkoitettu muistisairaille ja heidän omaisilleen.

Toholampi, kunnantoimiston kokoushuone klo 14.00-15.30

Veteli, yhdistyksen toimisto klo 14.00-15.30

Tukituokio, Perhon kunnanvirasto

Tukituokio tarjoaa matalan kynnyksen keskustelu- ja neuvontapalvelua omaishoito- ja muistiperheille. Tukituokiot toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Muistiluotsin kanssa.

Nuppi ja ruppi jatkuu taas syksyllä!erityislasten äitien ryhmä

Perhon Kertut ryhmä jatkaa syksyllä!


Kuntoryhmä

Kuntoryhmässä kuntosaliaharjoituksia ohjaa Soiten kotikuntoutuksen kuntohoitaja Susanna Heikkala ja vesijumppaa Vetelin liikuntakeskuksen ohjaajat.

Vetelin Urheilutalo: tiistaisin parillisilla viikoilla kuntosali klo 15-16 ja parittomilla viikoilla vesijumppa klo 15-16.

Ryhmät jatkuvat taas syksyllä!


tasapaino- ja kuntoryhmä

Halsuan Kannelmassa Tasapaino ja kuntoryhmää ohjaa Soiten kotikuntoutuksen kuntohoitaja Mirja Järvelä

Ryhmä jatkuu taas syksyllä!